Evenementen

We organiseren regelmatig activiteiten, waarbij leuke mensen leren kennen en de wereld mooier maken hand in hand gaan.

7 juli: “Trashlesstival” bij de Ceuvel in Amsterdam Noord.
We werken nog hard aan de invulling, maar het gaat een mega leuk event worden met onder andere bootjes, diverse spelen en muziek.

Kom 7 juli spelen, genieten, leuke mensen ontmoeten en een verschil maken op het Trashlesstival op De Ceuvel in Amsterdam Noord!

De hele dag staat in het teken van het opruimen van zwerfafval in de Buiksloterham buurt: we gaan de straten rondom de Ceuvel en het Johan van Hasseltkanaal van afval ontdoen, er zijn inspirerende en educatieve workshops rondom afval te volgen, en we verwerken samen het verzamelde afval tot prachtige kunstwerken en postpakketjes om terug te sturen naar de producenten van het afval.

Ontmoet nieuwe vrienden of leer je buurtbewoners kennen op een trashdate, of ga op trashhunt gewapend met je trashuremap! Verzamel genoeg volle zakken en maak kans op mooie prijzen zoals een gratis drankje bij de bar van Café de Ceuvel of toffe Zero Waste artikelen. Terug op de Ceuvel gaan we aan de slag met ons afval. Onder muzikale begeleiding van wat live muziek en de tunes van DJ Hester gaan we samen met kunstenaars mooie nieuwe dingen maken van ons afval.

Buurtinitiatief WASTEDlab is aanwezig om een informatieve en informele Plastic-a-holics Anonymous meeting te houden en zwerfafval guru Peter Smith van Stichting KLEAN (Kleanworldwide) geeft een workshop waarin hij zijn filosofie over het dagelijks opruimen van zwerfafval en het maken van #zwerfies uitlegt. Ten slotte screenen we de documentaire “From Shore to Sea”, over hoe Merijn Tinga aka de Plastic Soup Surfer 1600 km de Rijn af supte terwijl hij de rivier schoonmaakte.

Programma:
15.00 – 18.00 uur: Trashdating en Trash-hunting, DJ Trash Princess en Kunst maken van afval
16:00 – 17:00 Workshop Peter Smith (Kleanworldwide)
17:00 – 18:00 Plastic-a-holics Anonymous meeting door WASTED
18:00 – 19:00 Live muziek van de Schroothopera!!
19:30 – 21:00 Greendoc: From Shore to Sea (documentaire over Merijn Tinga, the Plastic Soup Surfer)

Earthday 2018 Plastic Attack

 

I ♥ Statiegeld Merkenspel ism Greenpeace

Trashdate in Buiksloterham


Trashdate-Art in Tropentheater

Nieuwe mensen leren kennen en strandjutten in IJmuiden

Troepvissen in een sloep van GreenJoy

Trashbingo tijdens een buurtfeest in de Baarsjes

Trashpoker op het strand van IJmuiden

Trashdatepoint op het Landjuweelfestival

Trashdatepoint op het Footprintfestival

 

Zelf iets organiseren kan ook. Stuur dan een mailtje naar trashdating@gmail.com, dan zorgen wij dat het bekend wordt bij de rest van de community. De voorwaarden zijn simpel. 1) Iedereen is welkom en deelname is gratis, tenzij je een donatie vraagt voor de stichting. 2) Bedenk een leuke activiteit rondom het opruimen van afval en maak er een feestje van. 3) Moedig mensen aan om eten en drinken mee te nemen om te delen en muziek, spelletjes of andere dingen voor een goede sfeer.

Afgelopen zomer hebben we ook een filmpje opgenomen over waar we uiteindelijk naar toe willen werken!

Hoe wil jij graag de wereld zien over 10 jaar?